Drenica News

Lajmet e fundit nga rajoni dhe bota!

Lajme

Grenell për negociatat Kosovë-Serbi: Nuk pranoj “jo” si përgjigje

I Dërguari Special i Presidentit amerikan për dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës, Richard Grenell, foli për diskutimet e djeshme dhe  tha se lufta politike midis dy palëve kufizoi përparimin ekonomik.


Grenell përsëriti se fokusi i presidentit amerikan Donald Trump dhe fokusi i tij personalisht  është si të krijojnë vende të reja pune në rajon dhe t’u sigurojnë të rinjve vende pune që të qëndrojnë në këto zona.

“Ajo që ne po përpiqemi të bëjmë është të përmbysim procesin politik duke u përqendruar ekskluzivisht në ekonomi dhe krijimin e vendeve të punës, për këtë jemi këtu sot,” tha Grenell në një intervistë me Newsmax, transmeton Reporteri.

Grenell tha se nuk është është i sigurt nëse mund të barazojë marrëdhëniet midis Kosovës dhe Serbisë me ndonjë problem tjetër në botë.

“Është një problem afatgjatë. Ne kemi bërë progres, siç e dini, vitin e kaluar kemi bërë një marrëveshje historike në fluturimin e parë Beograd-Prishtinë, një marrëveshje mbi trafikun hekurudhor dhe rrugor. Përmes këtyre tre marrëveshjeve historike u përpoqëm të lidhim të dy palët për të punuar në fushën ekonomike”, tha ai.

Sipas Grenell, ai do të vazhdojë të të bëjë “presion” për të bërë përparim në negociata.

“Unë jam person që dua të vazhdoj të përpiqem dhe nuk do të pranoj “jo”si përgjigje. Unë kam qenë në këtë proces për një kohë të gjatë dhe dua që ata të lënë pjesën politike dhe të përqendrohen në krijimin e vendeve të punës”, thotë Grenell.

Ai përsëriti se ekonomia është fokusi i takimit, jo politika

“Ne kemi 20 vjet luftë politike. Politikanët pëlqejnë të përfshihen në politikë, ajo që unë po kërkoja është nëse mund të kemi politikanë që do të refuzojnë politikën dhe të punojnë vetëm në krijimin e vendeve të punës për njerëzit e bërë. A mund ta bëjmë atë? Dhe kjo është ajo që ne po përpiqemi ta bëjmë atë”, theksoi Grenell.

Comment here