Drenica News

Lajmet e fundit nga rajoni dhe bota!

Lajme

Kosova s’do aplikojë për një vit për anëtarësim në organizata ndërkombëtare

Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar marrëveshje për normalizim ekonomik por që përfshin edhe çështje politike.


Në marrëveshjen e nënshkruar, janë gjithsej 16 pika.

Si pikë e marrëveshjes është që Kosova do të pranojë të zbatojë një moratorium njëvjeçar që ndalon aplikimin për t’u anëtarësuar në organizatat ndërkombëtare.

Ndërsa, Serbia bie dakord për një moratorium njëvjeçar që ndalon fushatën e saj të çnjohjes dhe do të tërhiqet nga kërkesa zyrtare ose jozyrtare ndaj ndonjë vendi ose organizate ndërkombëtare për të mos e njohur Kosovën si shtet i pavarur.

Comment here