Drenica News

Lajmet e fundit nga rajoni dhe bota!

Lajme

Kosovarët kursimtarë: Ruajnë 4 miliardë euro në banka, gati dyfishi i buxhetit të shtetit

Gati sa dyfishi i buxhetit vjetor shtetëror, qytetarët e Kosovës, kanë para ta deponuara në bankat vendore.


Banka Qendrore e Kosovës, ka bërë me dije se deri me datën 1 gusht, janë depozituar, 4 miliard euro.

Sipas institucionit kryesor financiar, kjo shifër është rekorde që nga krijimi i sistemit bankar këtu.

Por këtë situatë njohësit e fushës, po e shohin si shqetësuese, pasi që kjo tregon një rënie drastike të ekonomisë.

Comment here