Drenica News

Lajmet e fundit nga rajoni dhe bota!

Lajme

Liga e Arabëve dënon vendimin që Kosova e Serbia të hapin ambasadë në Jerusalem

Liga e Arabëve dënon vendimin që Kosova e Serbia të hapin ambasadë në Jerusalem.


Sekretari i Përgjithshëm i Ligës Arabe, Ahmed Aboul Gheit e ka dënuar sot vendimin që Serbia dhe Kosova të hapin ambasadat e tyre në Jerusalem të Izraelit.

Sipas tij, ky vendim duhet të shpallet i pavlefshëm.

Në një deklaratë të dhënë sot, Gheit tha se ky vendim është në kundërshtim me vendimin e Kombeve të Bashkuara, të drejtën ndërkombëtare dhe rezolutën e Këshillit të Sigurimit.

Sipas tij, vendet janë të ndaluara të vendosin ambasada në Jerusalem pasi ky vend cilësohet si i okupua.

Comment here