Drenica News

Lajmet e fundit nga rajoni dhe bota!

Lajme

Shtyhet për javën tjetër vendimi për vitin e ri shkollor, ministri kërkon që vendimin ta marrë Qeveria

Deri javën tjetër nuk do të ketë vendim përfundimtar se si do të nis procesi mësimor. Në takimin e sotëm mes përfaqësuesve qeveritarë, ministrit të Arsimit, drejtorive komunale, Sindikatës e këshillit të prindërve janë dhënë disa propozime.


Njëri nga propozimet ishte që nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën të kthehen në shkolla, kurse për klasat gjashtë deri në të nëntën dhe nxënësit e shkollave të mesme të vendosin komunat, varësisht se si ato e shohin situatën me pandeminë.

Ministri i Arsimit, Ramë Likaj, ka deklaruar se javën tjetër do ta kenë edhe një takim tjetër ku përfundimisht do të qartësohet çdo gjë rreth vitit shkollor 2020/2021. Vendimin sipas tij, është mirë ta marrë Qeveria. Ai ka shtuar se Ministria e Arsimit e ka hartuar një master-plan ku e ka paraparë edhe koston e përgjithshme për vitin shkollor, derisa ka thënë se pret që Qeveria ta aprovojë kërkesën për t’iu ndarë buxhet për dezinfektimin e shkollave.

Comment here